Hoe het begon

Voeg een creatief brein en een technisch brein samen en er kunnen mooie dingen ontstaan. In 2016 werd zo Tadblu geboren.

Vanuit de wens om herinneringssieraden te maken met een moderne uitstraling, hoge kwaliteit en op een eerlijke en duurzame manier te produceren.

Sindsdien heeft Tadblu een grote vlucht genomen. In 2017 waren we al actief op de Belgische en Nederlandse markt. In 2018 stonden we voor het eerst op een beurs in de VS en vonden we een Australische distributeur. Tadblu USA is opgericht in 2019. In 2020 waren onze herinneringssieraden verkrijgbaar in 7 Europese landen. In 2022 wonnen we de Belgische Exportprijs voor Young Potentials, onze herinneringssieraden zijn verkrijgbaar in meer dan 10 landen en we hebben wereldwijd al meer dan 50.000 sieraden verkocht.

Tadblu heeft een compleet assortiment, voor zowel mannen als vrouwen. Ons eerste ontwerp was de armband voor mannen, gevolgd door de damesring, charm armband en hanger. Verkrijgbaar in verschillende materialen en kleursamenstellingen, om de herinnering aan uw dierbaren, mens of huisdier, voor altijd bij u te dragen. Voor een leven lang troost.


Hoe zijn we gegroeid?

Beschikbaar in meer dan 10 landen

Onze sieraden zijn al verkrijgbaar in meer dan 10 landen wereldwijd.

50.000+ stuks verkocht

Meer dan 50.000 stuks van onze sieraden zijn wereldwijd verkocht.


2016 - Tadblu wordt opgericht

Wat begon als een idee werd een echt bedrijf.

2017 - Actief op Belgische en Nederlandse markt

In 2017 waren we actief op de Belgische en Nederlandse markt, met marketing en verkoop

2018 - Eerste Amerikaanse activiteiten en een Australische distributeur

We bezochten onze eerste beurs in de Verenigde Staten en vonden een Australische distributeur die onze sieraden down under bracht.

2019 - Start van Tadblu USA

Tadblu USA werd opgericht, gevestigd in Chicago. Sinds 2019 worden de Tadblu sieraden door heel Amerika verkocht via uitvaartondernemingen en dierencrematoria's, en zijn ze ook opgenomen in de collectie van Legacy Touch.

Tadblu is vanaf het begin overtuigd geweest van de noodzaak om een duurzaam, kwalitatief sieraad te maken. Hiervoor hebben wij al onze onderdelen gezocht in Europa: leer van familiebedrijven uit Griekenland en Spanje, ijzersterk koord uit de nautische industrie in Italië en Portugal, staal uit Nederland met het certificaat 'uit conflictvrije gebieden', en PVD-behandeling in Frankrijk. Ook vergulden we met conflictvrij goud.

Hiervoor hebben wij in een exportvergunningstraject met de Douane het predikaat '100% Europees product' verkregen.

2020 & 2021 - Onze activiteiten breidden wereldwijd uit

Ondanks de coronacrisis weerhield dat ons er niet van om ons bedrijf wereldwijd succesvol uit te breiden. Tadblu is opgenomen in het assortiment van de grote Amerikaanse distributeur Dodge, en we zijn begonnen met het betreden van de Duitse markt.

2022

We hebben onze inspanningen voor een duurzaam product en bedrijfsvoering ingebed in het VCDO Duurzaamheidstraject met als doel om in 2023 het Internationaal erkende UN SDG Pioneer Certificate te behalen.

2022 - Belgische exportprijs, beurzen en uitbreiding

Wij hebben de Belgische Exportprijs gewonnen, in de categorie Young Potential. 2022 was ook het jaar waarin we wereldwijd veel beurzen bezochten, wat ons de mogelijkheid gaf om nog meer uit te breiden. Er is ook een Canadese distributeur gevonden.

2023

Begin 2023 zijn we tot een samenwerkingsovereenkomst gekomen met de grootste distributeur wereldwijd: Love Urns. Zij hebben onze sieraden opgenomen in hun wereldwijde collectie en zullen Tadblu ook vertegenwoordigen op internationale uitvaartbeurzen.

In oktober hebben we de UN SDG Pioneer Status behaald. Met trots hebben wij dit internationaal erkende certificaat in Brussel mogen ontvangen uit handen van de assistent-secretaris van de Verenigde Naties. De komende jaren wordt dit traject voortgezet richting de SDGChampion-status.


Missie en visie

Tadblu heeft als doel hedendaagse, hoogwaardige herinneringssieraden te ontwerpen en produceren, met de intentie uitvaartprofessionals te ondersteunen bij het aanbieden van diverse producten aan nabestaanden. Tegelijkertijd streven we ernaar dat nabestaanden hun geliefde overledenen of huisdieren op een moderne en waardige wijze kunnen koesteren met tastbare herinneringssieraden.

Onze uitdagende visie bevordert eigen ontwerpen in ons atelier, waar we ons niet alleen richten op esthetiek maar ook op technische aspecten. We waarborgen authenticiteit door samen te werken met duurzame leveranciers en partners, zodat we verzekerd zijn van de hoogste kwaliteit en gebruik van duurzame materialen. Tadblu selecteert enkel leveranciers en producenten die op respectvolle en milieuvriendelijke wijze materialen produceren en leveren.